Rengøringssvampe. Hvorfor er de blevet en del af vores hverdag?

Det her bliver en lille form for essay, omhandlende et emne jeg har tænkt en lille smule over. Rengøringssvampe er hvad emnet handler om. Det er simpelthen specielt at noget så simpelt er blevet en så essentiel ting i alle husholdninger. Det ville er også hvor mange forskellige svampe der også findes. Jeg vil dog komme ind på det senere.

Hvad findes der af rengøringssvampe?

Jamen for det første, findes der jo den gode gamle og forståelige opvaskesvamp. Det er jo hvad der bruges i alle boliger, hvis man ikke har været så heldig at eje en opvaskemaskine. Denne svamp bruger jeg personligt dagligt, fordi det er mig der tager opvasken der hvor jeg bor. Derfor giver det også god mening at jeg personligt har et mindre lager af den slags svampe. Det er noget andet med rengøringssvampen til sko. Altså hvad er det nu for noget. Jeg kan forstå opvaskesvampen, men helt ærligt, en svamp lavet kun for skoenes skyld. Stop det. Det er for meget. Du kan da sagtens bruge en helt normal svamp til dine sko, ikke? Måske hvis det er italienske sko til 10.000 kr. kan jeg forstå det, men helt ærligt. Hvad kan forskellen lige være på en opvaskesvamp og en skosvamp. De er jo begge rengøringssvampe. Hvis de begge er til rengøring, giver det ikke nogen mening at købe en skosvamp, som koster det samme som et mindre måltid, når man kan få en opvaskesvamp til 1,5 kr.

Hvorfor klager jeg sådan over rengøringssvampe?

Jeg ved det ikke helt. Jeg har altid haft en mistanke om at jeg har noget psykotisk galt og muligvis burde blive undersøgt. Det er jo ikke genialt for en psykisk ustabil person, at gøre sig til herre over hvilke svampe er det rigtige i forhold til at gøre noget rent. Det kan jeg sagtens se. Ellers gør det mig da bare lidt rasende indeni, at den ene svamp skulle være bedre end den anden. Det er jo ligesom at sige at præsidentens kone ikke også skulle stille op til præsidentvalg. Når nej, det skal hun jo ikke. Det er der bare nogle feministtosser, som mener. Måske ville det faktisk være okay, når jeg tænker på hvem der sidder i det ovale kontor lige nu.

To make it clear. Jeg kan lide at klage over ting. Det giver selvfølgelig godt mening at en skosvamp er bedre til sko end en opvaskesvamp er. I hvert fald hvis der er forskel på svampen.

You may also like...